Денеска е среда, 28 април 2021 година, 118-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 247 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 36 минути, а ќе зајде во 19 часот и 27 минути.

Денов трае 13 часа и 51 минута.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 21 часот и 24 минути, а ќе зајде во 6 часот и 27 минути.