Денеска среда, 16 септември 2020 година, 261-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 105 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 14 минути, а ќе зајде во 18 часот и 42 минути.

Денов трае 12 часа и 28 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 4 часот и 34 минути, а ќе зајде во 18 часот и 36 минути.