Денеска понеделник, 30 ноември 2020 година, 336-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 30 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 40 минути, а ќе зајде во 16 часот и 3 минути.

Денов трае 9 часа и 23 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 16 часот и 12 минути, а ќе зајде во 6 часот и 32 минути.