Денеска е четврток, 17 октомври 2019 година, 290-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 75 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 46 минути, а ќе зајде во 17 часот и 51 минута.

Денов трае 11 часа и 5 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 20 часот и 6 минути, а ќе зајде во 10 часот и 3 минути.