Денеска е петок, 20 мај 2022 година, 136-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 229 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 10 минути, а ќе зајде во 19 часот и 50 минути.

Денов трае 14 часа и 40 минути.

Месечината, која е во фаза полна месечина ќе изгрее во 3 минути по полноќ, а ќе зајде во 8 часот и 56 минути.