Денеска е недела, 10 ноември 2019 година, 314-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 51 ден.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 15 минути, а ќе зајде во 16 часот и 19 минути.

Денов трае 10 часа и 4 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 15 часот и 39 минути, а ќе зајде во 3 часот и 48 минути.