Денеска е петок, 13 мај 2022 година, 129-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 236 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 17 минути, а ќе зајде во 19 часот и 43 минути.

Денов трае 14 часа и 26 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 16 часот и 37 минути, а ќе зајде во 3 часот и 50 минути.