Денеска сабота, 17 октомври 2020 година, 292-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 74 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 48 минути, а ќе зајде во 17 часот и 49 минути.

Денов трае 11 часа и 1 минута.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 7 часот и 14 минути, а ќе зајде во 18 часот и 32 минути.