Денеска е понеделник, 24 јануари 2022 година, 24-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 341 ден.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 55 минути, а ќе зајде во 16 часот и 36 минути.

Денов трае 9 часа и 41 минута.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 23 часот и 29 минути, а ќе зајде во 10 часот и 18 минути.