Бројот на регистрирани автомоболи во Кина достигнал 201 милиони, а од нив 289 милиони се приватни, соопшто агенцијата Синхуа.

Возачки дозволи во Кина имаат 409 милиони лица.

Во Кина има и 61 град со над еден милион автомобили.