Во Бугарија вчера имаше мал протест против Владата, кој на крај стана една од главните вести на социјалните мрежи, но не поради протестот, туку поради полицијата на протестот.

Имено, полицајците во еден момент фрлија солзавец на демонстрантите, но малку се зафркнаа. Не ја земаа предвид насоката на дување на ветрот, па солзавецот им се врати во лице и се создаде една од најурнебесните снимки што некогаш биле направени.