„Калина од Белорусија организира “слободни избори” за да биде претседател на Лекарската Комора.
Вакви избори организираат само во Белорусија и во Северна Кореја без набљудувачи при броење.
Честито на демократијата на Калина Белорусова!“

Ова е реакцијата на д-р Игор Николов преземена на ФБ профилот и на д-р Кирил Лазов за начинот на кој се одвива гласањето и на кој се врши избор на нов претседател на Лекарската комора, каде власта очигледно со своите „миротворни“ методи од петни жили се труди да го протурка својот кандидат.