Денеска потпретседателот на СДСМ Мухамед Зекири објави дека е позитивен на Ковид 19, заедно со неговата сопруга и тримесечното бебе. Пред три дена тој беше на дебата со Игор Јанушев од ВМРО-ДПМНЕ, кој по ова е тестиран, а на почетокот на емисијата објави дека доаѓа од партиски состанок.

И наместо тоа да го крене на нозе цел СДСМ, Заев е со тајфата во кафеана во Стар Дојран, Спасовски од Куманово бара избори на 5 јули под било какви услови, а Шеќеринска тера пропаганда кампања во Битола.

За партискиот состанок молчат, а доаѓаат во директн контакт со луѓе. Додуше не многу, ама сепак…