Денеска се навршуваат 29 години од најголемиот референдум, по многу нешта, во историјата на Македонија.

Тоа беше референдум со најголема излезност на граѓаните со право на глас и со над 95 отсто „за“ независна, самостојна и суверена Република Македонија.

Редакцијата на Денешен им го честита празникот на сите читатели, на сите Македонци и граѓани на Република Македонија во земјава и низ светот.