Од вкупно обработени 2.544, односно 73,1 проценти од избирачките места на денешните Локални избори до 11 часот гласале вкупно 135.906 гласачи, односно 10,22 проценти, соопшти на денешната прес-конференција портпаролката на Државната изборна комисија (ДИК) Љупка Гугучевска.

Општини со најголема излезност на граѓаните се Новаци каде до 11 часот на гласање излегле 25,84 отсто, по што следат Крива Паланка  со 20,44 проценти, Вевчани  со 18,61 процент, Лозово со 17.51 отсто…

Најмала излезност до 11 часот има во Врапчиште со 4,92 проценти.