Бројот на жртвите во разорниот земјотрес од 6,8 степени кој го погоди истокот на Турција, околу 220 км од Газиантеп, однесе најмалку 14 жртви со над 200 повредени, велат последните информации од Турција.

АФАД објави дека во градот Елазиг кој е на 22 км од епицентарот, регистрирани се 35 последователни потреси со јачина од 2,7 до 5,4 до 22,29 часот, после првите два удари од кој вториот беше со сила од 4,6 степени.

Претходната информација беше дека најмалку осум лица лица ги загубиле животите.