НЕ ЗА НОВОТО ПРЕДАВСТВО. Ова е една од пораките која беше искажана ан денешниот протест кој започна пред салата Борис Трајковски и продолжи пред Владата на РМ.

Големиот протест организиран од ВМРО-ДПМНЕ се одржа под мотото „Оставка на Заев, слобода на народот“!