За само една година, стигнавме од покана за членство во НАТО до ратификација на Протоколот, направена од повеќе од две третини од земјите членки на Алијансата, објави вицепремиерката и министерка за одбрана Радмила Шеќеринска на Фејсбук.

Шеќеринска, заедно со премиерот Зоран Заев, и на фотографијата на Фејсбук покажува дека се двете ударни тупаници на Македонија во НАТО. Или, како што тие сакаат, со она на „С“ пред Македонија.

(Д.Г.)