Натпреварот од второто коло во францускиот шампионат меѓу Лориен и Лион е одложен за друг термин.

Оваа одлука е донесена поради лошата состојба на тревникот на „Стад ду Мустоар“ во Лориен. Од 6 до 11 август во арената се одржуваше музички фестивал, поради што тревникот, покриен со церада, беше сериозно оштетен.

Лион на официјалната веб-страница го изрази своето жалење што Лориен не направи се што е можно за да ја спречи оваа ситуација.

Натпреварот Лориен – Лион требаше да се одигра денес од 13 часот.