Поранешнот премиер Никола Груевски со објава на социјалните мрежи на својата официјална ФБ страница, извести дека по безбројните закани по неговиот живот, побарал политички азил од унгарските власти. Екс премиерот вели дека ќе остане верен на каузата на Македонија и нема никогаш да отстапи од истата.