Дарко Јаневски

Затоа што 90 отсто од вас не ни знаете зошто сте таму.

Всушност знаете – таму сте зошто мислите дека тоа е сега во мода.

Затоа што на парадата гледате како на можност како поблиску да бидете до нечиј моќен задник кој исто како и вас, поим нема за тоа што е хомосексуалност и некакви си нивни права.

Затоа што сте мрсулави гребатори и лиглиња кои утре ќе му бакнувате рака на секој хомофоб кој е на власт, само и само ако ви дозволи да му се лигавите и да му се виткате со кичмата пред него, со надеж дека ќе ве унапреди, ќе ви даде илјадарка-две повеќе плата или ќе ви даде некое проектче.

Затоа што во парадата гледате можност за некое проектче со странски пари.

Затоа што ако утре некој Бејли каже да ги каменувате хомосексуалците, ќе се истепате меѓу себе кој поголем камен да земе.

Зато што мислите дека треба да ве видат таму.

Затоа што сега идол ви е милионерката Царовска која ви држи говори на парада додека во исто време стотици деца под нејзината надлежност просат на семафорите.

Затоа што до вчера не ја вадевте Тамара од уста, а денес и плескатe со рачињата на некоја си Дарент-Тамара која ви пее на парада и мисли дека со нејзиниот грд фустан повеќе направила за нас, на некаков си глуп пеачки собир, отколку ако со истите пари се купеле возила за брза помош.

Затоа што што сте лицемерни ортаци со оние кои прво беа за Варшавски пакт, па после беа „неврзани“, па беа со Слобо Милошевиќ, за на крај да се колнат во НАТО.

Затоа што 86-та им забранивте на Албанците да учат на албански на факултети, а сега би им ја дале и државата само и само да јадете чорба со вода која како да е од лавор по миење нозе, ама да чини 50 денари.

Затоа што за вас и Катица Јанева и Зоран Зев се интелектуални величини.

Затоа што сте лицемерни ортаци со наследниците на комуњарите кои хомосексуалците ги праќаа во затвор (меѓу ретките дури и во СФРЈ), а сега демек со нив глумите прогресивен свет.

Затоа што ве води некој кој нарачува пола грам и влакно не му фали, а демек е за правна држава. И тој ви е репер и пример за вашите деца. Па или сте глупаци или неподносливи исцедоци! И да бидам искрен, ако сте првото, тоа е поголема утеха!

Затоа што сте педери, за разлика од хомосексуалците кои се само луѓе со поинаква сексуална ориентација од другите.

Затоа што, учете ги вашите деца на се што сакате, ама не ги чепкајте нашите, оти после плачете како п… кога некој ќе ви каже дека ќе ви ја скине главата.

А, хомосексуалците? Ха, правете што сакате, ама бегајте подалеку од овие. Тие се првите што утре-задутре ќе ве плукаат. Тогаш ќе имате секаква поддршка и од сите други за вакви настани, се додека го почитувате и нивното право да се тоа што се.