Роберт МАЛОУН

(авторот е имунолог, вирусолог, еден од најголемите светски експерти во оваа област, изумител на МНРА технологијата која сега се применува и кај некои вакцини против корона вирусот (надежта е дека со таа технологија ќе се добие вакцина против ракот))

Јас сум во оваа битка против злото во американската влада од пролетта 2021 година. Вистината е дека отпрвин не го препознав непријателот.

Прво мислив дека проблемот е еден од лошо дизајнираните процеси за развој на лекови, процес што тргна наопаку, а потоа дека проблемот е во јавното здравство кое не одговори на потребата од лекување на итни случаи. Тогаш мислев дека станува збор и за медицинската слобода и слободата од оружјето на власта која ни наметна вакцини, маски, заклучување, социјално дистанцирање, мандати, пасоши за вакцини итн. и дека тоа се „проблемите“ што треба да се поправат. И покрај сите докази за спротивното.

Сепак, длабоко во моето срце, знаев дека оваа борба е за идните генерации и нивното наследство.

Еве го мојот драг пријател д-р Лук Монтание – непосредно пред неговата смрт.

Како што почнав навистина да се будам со она со што се соочува светот, почнав да чувствувам нелагодност. Оваа борба е поголема отколку што можев да сонувам, и е планирана многу долго време.

Сега сфатив дека „ние“ сме во борба против злото. Дека нашиот образовен систем стана корумпиран со социјалистички/марксистички идеологии, регулаторното заробување ја претвори нашата република – нашата претставничка демократија – во школка сама по себе, а различните длабоки држави доминираат со нашата влада до точка каде што живееме систем на инверзен тоталитаризам. На многу од нашите деца им беше испран мозокот од социјалните мрежи и социјалистичките учења на контролираниот образовен систем. Но, ние сме среќни, бидејќи некои родители успеваат да воспитаат деца кои се свесни за она што се случува – и сакаат да ги променат работите на подобро. Тие се надежите на иднината.

Проблемот е што глобалните фашисти – тоа се најголемите транснационални корпорации во светот, се сосема подготвени да ги искористат овие глупави идеологии. Либерал-демократите и социјалистите станаа едно во исто. Прогресивците се гледаат себеси како марксисти и се горди на тоа. Културата на жртвување стана собирен крик на новата левица или подобро да кажам „екстремна левица“. Оние од нас кои сме патриоти, кои веруваат во исклучителност, на американизам и придобивките од меритократијата – кои го вклучуваат капитализмот – беа означени како дел од злата империја. Ова е дел од тековната психолошка и пропагандна војна, и тоа е она што всушност е зло. Го прифатив терминот „уставна конзервативна“ – како најблизок до тоа како ја гледам нирваната на Америка која некогаш била и може да биде повторно. Верувам дека со враќање на нашите уставни корени, можеме да го вратиме американскиот дух. Американска величина. Традиционалните вредности, јудео-христијанските вредности се тие што не одржуваат и како поединци и како култура здрави и со чист ум. Како што глобалистите – опортунистите, кои го гледаат светот низ објективот на богатството за малкумина елита, се подготвени да користат каков било трик за да ги замолчат оние од нас кои се бориме против тираните. Тоа вклучува плаќање на агенти за хаос, особено на социјалните медиуми. Секој ден, овие платени средства пишуваат ужасни работи за оние од нас кои се борат за нашите слободи; јасно е дека нивната мисија е да делат и да освојуваат.

Така, додека читате ударни парчиња за самите организации и луѓе кои работат на зачувување на нашите слободи и начин на живот – знајте дека тоа се планирани напади. Тоа се платени агенти за хаос. Нашата борба не е само за медицинска слобода, таа е за слободата воопшто. За сето ова опширно пишував во минатото. Вклучувајќи ја и цензурата, пропагандата и психичката војна што се водат против сите нас. Ќе продолжам да пишувам за тоа. Тоа е борба на нашите животи, за нашите животи и за животите на нашите деца. Оваа недела добив околу 30 пораки од луѓе кои се подготвени да потрошат сопствени пари за да отпатуваат во Вашингтон за да зборуваат на сослушувањето на сенаторот Рон Џонсон. Ги организирав, собирав и подредував овие луѓе. Преплавен сум од тоа колку страст има кај оние кои се борат и кои се прашуваат зошто.

Но, еве ја мојата вистина:

Ги поздравувам оние кои се во борба со мене. Оние организации кои „висат“ и тешко опстануваат. Луѓето околу мене, кои работат напорно за да продолжат да го менуваат системот одвнатре и однадвор. Толку многу луѓе работат за да донесат разум во светот. Така…

Ги поздравувам оние кои донираа пари, ресурси, време и енергија за да се борат за нашите слободи.

Ги поздравувам оние кои организираа настани, протести, конференции и слично.

Ги поздравувам оние кои штотуку се појавија на протести и кои волонтираат.

Ги поздравувам оние борци за слобода кои се уметници вклучително и музичари.

Ги поздравувам оние кои пишувале есеи, вести и научни трудови.

И ги поздравувам оние кои се кандидираа за функцијата, што е неблагодарна задача.

Ги поздравувам оние кои имаат само отворен ум и храборст да го шират зборот меѓу пријателите. Многумина од нас го прават она што можат. Сето тоа е важно.

Сите ние сме херои.