Порталот Курир од свои извори дојде и до целоснаите листи на СДСМ за парламентарни избори за изборните единици 1,2 и 5, во кои носители ќе бидат Димитар Ковачевски, Оливер Спасовски и Јован Митревски.

Изборна единица 1

1

1. Димитар Ковачевски
2. Моника Зајкова
3. Даниела Николова
4. Бојан Маричиќ
5. Милена Стевановиќ
6. Маја Морачанин
7. Дарко Каевски
8. Лубица Јанчева
9. Лупчо Фармаковски
10. Андреј Лозановски
11. Сампа Бачевац
12. Ѓоко Трајчевски
13. Наце Насев
14. Елизаета Ничовска
15. Даниела Настова Пистолова
16. Ферис Али
17. Дијана Јованоска
18. Верица Милошевска
19. Маријана Стојановска
20. Гордан Шутаров

Изборна единица 2

1. Оливер Спасовски
2. Фатмир Битиќи
3. Шанела Шкријељ
4. Мартин Костовски
5. Марко Михаиловски
6. ОО Гази Баба
7. ОО Шуто Оризари
8. Куманово жена
9. Српска партија
10. Мики Милковски
11. Влатко Чибро
12. Иван Марковски
13. ПОЕН коалиција
14. Розалија Ангеловска
15. Драгана Коцевска
16. Јована Неделковска
17. Данка Шишовска Крстевска
18. Сузе Велковска Радевска
19. ОО Арачиново
20. Маригона Ислами

Изборна единица 5

1. Јован Митрески
2. Бисера Костадиновска
3. Митко Трајчулески
4. Боби Мојсоски
5. Енес Ибрахим
6. Жаклина Лазаревска
7. Билјана Гошаревска
8. Методија Илиевски
9. Хари Мухарем
10. Катерина Миноска
11. Аднан Џафероски
12. Александар Попоски
13. Јасмина Алексиоска
14. Илче Тренчевски
15. Стефан Радиноски
16. Ивана Ставреска
17. Омер Муратоски
18. Мишела Спироска
19. Садаим Азизоски
20. Верица Јанеска

СДСМ денеска на седници на Централниот и на Извршниот комитет, а потоа и на Конгрес на партијата треба да донесе одлука за носителите на кандидатските листи за парламентарните избори.