Освен кинеската помош, и медицински тим од Куба пристига во Италија да помогне во борбата со епидемијата против коронавирусот.

На апелот од Италија за помош не се одзваа најблиските од ЕУ, но тоа го сторија далечните и социјалистички Кина и Куба. Солидарноста вистински се покажува кога на луѓето и на државите им е најтешко.