ЛИДЕРОТ НА ДУИ ВО САМОИЗОЛАЦИЈА: Али Ахмети од Мала Речица е префрлен во Зајас

/ 30.03.2020

Лидерот на ДУИ Али Ахмети е однесен во самоизолација во својата куќа во кичевско Зајас.

Фотографијата на Ахмети од самоизолација ја објави на Фејсбук неговиот брат Фекри Ахмети.

– Останете дома! И следете ги препораките на надлежните. Да ја поминеме оваа пандемија лесно, порача братот на Ахмети.

Од партијата велат дека по сугестии на сопартијците Ахмети е во самоизолација дома во Зајас. Тие му препорачале на лидерот да не доаѓа во партиското седиште во Мала Речица, бидејќи кога тој е во Централата доаѓале многу сопартијци, а со тоа се зголемувал ризикот Ахмети или некој од партијата да се разболи.


Од истата категорија