ВМРО-ДПМНЕ ќе ја трансформира Македонија, фокусирајќи се на средното и особено на стручното образование, пишува на социјалната мрежа на Фејсбук лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски.

-Задача е решавање на законски прашања за подобрување на образованието и мотивирање на студентите. Имаме план за извлекување средства од акцизите за поддршка на образованието и за почитување на колективниот договор. Целта е задржување на квалитетен кадар преку политики во образованието, пишува Мицкоски во својата објава.