Нотирајќи дека Гордана Силјановска Давкова покажала лојалност кон своите принципи и е еден од најдобрите експерти и познавачи на уставното право и политичкиот систем. Како што кажа тој на Македонија и треба претседател а не измеќар на ДУИ.

Времињата се тешки, но изборот никогаш не бил по јасен. Заокружувањето за бројот 2 и поддршката за Гордана Силјановска на овие избори за претседател значи избор за Македонија која е биде повторно горда, за Македонија која ќе има цврсти ставови и кичма која нема да се витка, заклучи Мицкоски.

Упатувајќи лична порака до Силјановска Давкова тој кажа:

– Професорке поминавме многу, ова е последниот круг, вие никогаш не се откажавте од вашата верба во правото, во човечкиот потенцијал да ги менуваме работите и оваа кампања ја почнуваме со голема верба во народот на Македонија и мотив да победиме за да градиме иднина.