Обилните дождови и бури вчера предизвикаа сериозни проблеми во северниот дел на Грција.

Најпогодени се Халкидики и Тасос, а на шест острови прогласено е вонредна состојба.

Обилните дождови предизвикаа поплави и лизгање на земјиштето, а сообраќајот е блокиран во погодените подрачја.