Ветуваме изградба на автопатско решение од Градско преку Прилеп, до Битола и грчката граница.
Со овој автопат ќе се поврзе пелагонискиот регион со централна Македонија и со најмалку две пристаништа што значи заживување на економијата!

Ова е пораката што пред малку ја упати Александар Николоски.

Автопатот од Градско за Прилеп и Битола би бил независно од автопатпт кој ќе се гради од Скопје до Прилеп и Битола, по што релцијата меѓу главниот град и градот на конзулите ќе се минува за час и половина.