Државава ја тресе нов скандал, вратен предлогот за Фрчковски за амбасадор во САД поради тепање на жени, нерасветлен атентат врз Глигоров и лустриран кодош, се вели во денешната реакција од ВМРО-ДПМНЕ.

Го пренесуваме целото сооопштение од партијата:

Заев со нов скандал за лице претставник на државава во најмоќната земја го прати Фрчкоски кој е женомразач, шверцер на нафта и цигари и министер кога се изврши атентатот врз Глигоров.

Неприфаќањето на Фрчкоски од страна на САД за амбасадор на Македонија е доказ дека Заев и дружината не поминуваат подалеку од Софија.

Фрчкоски е докажан женомрзач, тепач на жени, шверцер на нафта и цигари и министер во МВР кога се случи атентатот врз Глигоров.

Фрчкоски беше дел од владата на СДСМ која ја направи матната приватизација и во чие време се кршеше ембаргото кон Србија.

Зоран Заев ги понижи САД со испраќањето на Фрчкоски како амбасадор.

Зоран Заев направи дипломатски скандал, и ја посрамоти Македонија.

Фрчкоски е четврти дипломат кој му го враќаат сојузниците. Како четврти вратен се поставува прашањето дали Заев намерно ја поткопува западната алијанса и НАТО?

Дали Заев по шамарот од САД го спрема Фрчковски за уставен судија или амбасадор во Белград?

За кого работи Заев, за Македонија и НАТО сигурно не!

 

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ