СДСМ и ДУИ удрија по народот, поскапа струја за да го покријат криминалот.

Ова се нагласува во денешната реакција од опозициската ВМРО-ДПМНЕ во врска со поскапувањето на електричната енергија од утре. Во продолжение целото соопштение:

СДСМ го крие енормното покачување зад таканаречените тарифи. Најголемиот број од народот ќе плаќа 18% и 138% поскапа струја.

Тие што до вчера плаќале 4.000 денари ќе плаќаат 5.000 денари, а тие што плаќале 5.500 денари ќе плаќаат над 13.000 денари.

Најпогодени ќе бидат домаќинствата кои се греат со грејни тела на струја. 7 месеци во ек на грејна сезона, ако со лани плаќале 13.000 денари, сега ќе плаќаат и над 28.000 денари месечно за загревање на нивните домови.

СДСМ и ДУИ ја зголемија цената на струјата за да ги покријат дупките оставени од крадење во РЕК и ЕЛЕМ.

Над 200 милиони евра се потрошени за 7 месеци за скап увоз на струја, затоа што власта не произведува и го уништи домашното производство заради крадење. Сега тие дупки ќе треба да ги покриваат граѓаните.

СДСМ и ДУИ го уништија енергетскиот систем. Сега сакаат да ги осиромашат и граѓаните. Премногу е.

Центар за комуникации со јавноста на ВМРО-ДПМНЕ