Костадине твојата сексуална ориентација е твоја лична работа, но од повеќе страни слушам од извори блиски до истрагата за Рекет, дека во телефонот на Боки Тредичи пронајдени се огромен број на пораки во кои вие двајца си гугуткате, а поупатени ми тврдат дека имало и фотографии и видеа со тебе, за кој ме уверуваат дека мајка ти Костадине сигурно не сака да ги види.

Ваква порака преку својот Фејсбук профил упати поранешниот пратеник Александар Пандов.

– И сето тоа си е во ред, не е ништо страшно портпарол на владеачка партија и личен портпарол на премиер да биде хомосексуалец и да има интимна врска со сопственик на телевизија. Кај вас социјалдемократите тоа е дури и пожелно. Меѓутоа во моментов не е проблем твојата сексуална ориентација. Народски кажано педерското во тебе е што ти наместо да се повлечеш од јавност знаејќи дека си фатен со спуштени гаќи и дека од аферата Рекет си контаминиран и повеќе од Чернобил, ти продолжуваш да се правиш будала и да го браниш неодбранливото, ама не во лично име како пратеник Костадин Костадинов, туку и понатаму во име на целата партија СДС и сите нејзини членови, а со самото тоа да им нанесуваш огромна политичка штетата и на она малку рејтинг што им остана. Многу педерски Костадине, многу педерски, пишува Пандов во објавата на Фејсбук.