Министерката за одбрана Славјанка Петровска денеска одржа работен состанок во Public Affairs Regional Centre – PARC Skopje, нашиот НАТО капацитет во развојот на односите со јавноста и справувањето со дезинформациите.

– С. Македонија прави решителни чекори во справувањето со лажните вести кои се сериозен безбедносен предизвик. Министерство за одбрана / Defence MKD чиј составен дел е и Регионалниот центар за односи со јавноста е предводник во оваа борба за вистината!, објави на нејзиниот фејсбук профил министерката Петровска. цр/са/