Пред натпреварот со Шкупи во Тетово, навивачите на Шкендија наречени „балисти“ имаа свое „шоу“ по улиците на градот. Дел од претставата беа и скандирањата „УЧК, УЧК, каурски пи*чки, уби, уби уби каура и други навредливи слогани. Се разбира, не беше заборавено и „македонското девојче“.

„Перформансот“ доаѓа само по неколку дена откако беше објавено дека Охридскиот рамковен договор се внесува во преамбулата на Уставот и дека со тоа станува столб врз чии традиции наводно се изградила Република Северна Македонија.

Денеска во Тетово…

#Следиме соживот

Gepostet von Следиме am Sonntag, 4. November 2018