Фудбалските ѕвезди пристигнуваат на Светското првенство во Русија, а една од најголемите е Португалецот Кристијано Роналдо, кој е пречекан на необичен начин.

Како шампиони во Европа, португалците имаа посебно добредојде, бидејќи беа пречекани со традиционален прием со леб и сол – карактеристичен за словенечките народи.

Девојчето во народна носија на Русија го послужи со леб и сол Роналдо, кој беше малку збунет. Тој не знаеше што да прави, а виде како тоа го направи Фернандо Сантос, па ја посоли погачата и ја изеде.