Запушените артерии можете да ги исчистите без употреба на лекови, операции и големи количества витамински додатоци. Ништо не ви е потребно, освен природна храна и лековите билки. Вашиот систем може да се обнови за 30 дена, само што му е потребна посветеност. Еве како според Ричард Шулц, автор на книгата „Лечење на неизлечиви болести“, човекот кој наместо лекови применува неконвенционални методи:

Кога имав проблеми со срцето, земав 5-6 лажици дневно мошне љута црвена пиперка.

Кој вид црвена пиперка?

Најмалку две капсули. Тоа е минимум една мала лажичка. Јас препорачувам 3-6 лажички дневни. Љутината треба да биде најмалку 100.000 единица. За споредба, пиперката од продавницата за здрава храна има 40.000 единици. Толку јадете, а потоа применувате однадвор малку фоментација со црвена пиперка и ѓумбир.

Кој вид фоментација, со која сила?

Во два литра вода се ставаат неколку полни лажици црвена пиперка и свеж исечкан ѓумбир. Ништо повеќе.

Дали сте имале некои тешки случаи на кои сте ги користеле вашите методи?

Да, често имав неподвижни луѓе, луѓе кои беа во количка. Не можеа ништо да работат, но скеој може да си стави облога, а потоа да зема пиперка по интерен пат. После тоа можат да поминат на врели и студени туширања.

Колку им беше лоша состојбата на тие луѓе? Во каква состојба им беа срцата?

Ми доаѓаа луѓе на кои им било кажано дека имаат 80-90 отсто запушени артерии. Така им кажале нивните доктори. Во такви случаи не ни прават ангиопластика, зашто артериите се премногу запушени. Во таква ситуација не ни размилсуваат – веднаш бај пас. Веднаш се оди на сечење на коронарната артерија.

Ако е толку лоша ситуацијата, каков е животот на таквите пациенти?

Обично имаат ужасно лоша циркулација во долните екстремитети. Рацете и нозете им се студени и веројатно имаат проширени вени по разни делови на телото. Заради слаб проток на крвта, во есктремитетите може да биде присутна и болка. Во останатите симптоми спаѓаат: гангрена, откажување на белите дробови и бубрезите, психички пречки итн.

Но, кога се артериите 80-90 отсто запушени, дали се јавуваат отоци заради слабиот проток на крв?

Да, во бубрезите не доаѓа доволно крв, па обично се јавуваат отоци. Имав многумина такви. Веќе немаа нога, само еден оток.

Единствено што лекарите им даваат е лекот дигиталис?

Да, но тој нема голем ефект. Ако пациентот има регуларни отчукувања на срцето, тогаш им даваат бета блокатори. Сега им ги даваат дури и за висок крвен притисок.

Дали некогаш во кариерата сте зборувале со кардиолог за тоа ако вие ги лечите луѓето?

Се разбира. Еве вака: Имав еден пациент кој имаше два срцви напади. Беше мошне богат. Бил кај петте најпознати кардиолози во Лос Ангелес. Дојде во мојата канцеларија и го прашав: Што секој од тие кардиолози ви рече за вашата исхрана? Ја погледна сопругата и ми рече: Ништо. Не заборавате дека се работи за пет врвни кардиолози. Значи овој човек имал два срцеви напади и големо запушување на артериите, а никој не му рекол да го смени начинот на исхрана. Тоа е шокантно за мене.

Дали некој лекар некогаш ви рекол дека сте луд?

Не, не ми рекол зашто тие ги знаат овие работи. Речиси сите лекари на факултет учат, на пример, за контрасното туширање со врела и студена вода, со цел подобрување на циркулацијата, а со што се ублажуваат отоците и запушувањата. Тие учат за тоа, но како дел од историјата на медицината. Речиси секој ортопед пред 10-15 години кај сите видови повреди би препорачал контрастно туширање. Но, не и денес. Денес се размислува вака: Зошто тоа да го правиме, кога може да го оставиме пациентот две недели во болница, на интензивна нега, да му ги извадиме вените од нозете, да му ја исечеме коронораната артерија и да ги замениме со нови. Поссе тоа ќе биде како нов.

Значи на луѓето им се зборува да одат на операција, а после тоа наводно ќе можат да уживаат до крај на животот. При тоа, не им кажуваат дека ќе издржат најмногу десет години и дека и после операцијата уште имаат запушени артерии низ телото. Тие луѓе, со тие артерии, можат секој момент да експлодираат.

Кога зборувате за ова со кардиолог, нема несогласувања. Кардиолозите се обично луѓе со отворен дух и самите велат: Па, да, кога луѓето би се хранеле поздраво… Но, немаат аргументи за тоа што го прават.

Денес велат дека кардиолозите не ни знаат како да ги отстранат наслагите на артериите. Околу половина од нив велат дека нашите методи се екстремни. Значи за нив е екстремно тоа што за нас е нормално (промена на начинот на исхрана) додека за нас е екстремно тоа што за нив е нормално (бајпас и слично). Најлошо е што мислат дека просечниот Американец повеќе сака да го сецкаат како кинеска храна. Мојот став е следниот: Ајде на луѓето да им понудиме избор. Додека нивниот став е дека не може да се стори нешто повеќе. Тие велат: Ајде да оперираме, а нема да кажат: Ајде придржувајте се 30 дена на растителниот начин на исхрана, па вашиот пртисок и нивото на холестерол во крвта ќе се стаблизираат. По нормализирање на притисокот, можете да почнете со црвената пиперка и фоментацијата, па после тоа да почнете со физичка активност итн. Постот со сокови е одличен за луѓето со запушени артерии. Имав еден пациент кому хирурзите не сакаа да му прават ни бајпас. Му рекле дека мора да зајакне па да му вршат операција. Но, како да зајакне. Па тој затоа што не може да зајакне дошол на лекар. Е, тука доаѓаме ние и тука нашата работа има ефекти. Прва и основна работа која мора да ја направите е да престанете со конзумирање на храна од животинско поткло. Треба да ја проретчите крвта и да го намалите нивото на холестерол. Затоа, постот со сокови е одличен за срцеви болни. Тој го отстранува притисокот. А знаете, дури и полниот желудник врши притисок на срцето, а тоа секако не ви треба. Така што, соковите имаат воодушевувачки ефект од сето ова. Само да видите како изгледа тежок срцев болен после две седмици пост со сокови.

Како изгледа?

Намален му е крвниот притисок, намалено му е нивото на холестерол. Крвта му е поретка и полесно се пумпа и има повеќе енергија. Сте добиле целосно трансформиран човек.

За ова сте говореле во видео снимките. Станува збор за пожарникар кому сте ми го спасиле животот?

Да. Му требаше малку повеќе време да се опорави. Мислам дека по една година можше повторно да започне со физичка активност. Но, тој беше неподвижен кога дојде, а мислам дека мал проблеми со тоа последните десет години. Беше пожарникар, но имаш премногу килограми. Живеел на нездрава храна – брза храна, бел лб, многу месо. Така и дошол до 45 кг повеќе.

Ние му дадовме да пие само сокови, по што малку загуби од килограмите. Би кажал дека 50 отсто од промените на подобро му дојдоа во првиот месец или два, додека беше на сокови, но и на многу лук, црвена пиперка и глог. Останатите 50 отсто дојдоа по шест месеци физичка активност. Најпрвин му ја проретчивме крвта, му ги исчистивме артериите и го стабилизиравме, всушност го воведовме во многу добра форма.

Тој беше ваш случај на типичен конгестивен срцев застој?

О, да, беше речиси мртов. А имаше и премногу холестерол во себе. Му излегуваш низ очи. Во аглите на неговите очи можев да видам жолтеникава течност. Тоа всушност излегуваш од неговите солни канали – маст.

Лекарите му дијагностицирале конгестивен срцев застој?

Да, да, иако имаше и висок притисок, холестерол и се друго. Неговите бубрези не работеа со целосна снага, веројатно никогаш и не работеле. Затоа, стимулирањето на бубрезите помогна и во проретчување на неговата крв и повторно воспоставување на функцијата на бубрезите. Честа појава кај ваквите пациенти е дека не е толку проблемот во срцето колку во бубрезите. За проретчување на крвта потребни се големи количества течности. Но, мноштвото лекари го прават токму спротивното – користат диуретици за пациентот да ги исфрли течностите. Недавање течност на ваков пациент всушност значи смрт.