Министерката за одбрана Радмила Шекеринска денеска кратко објави: Почна вакцинација на Армијата…

Шекеринска не прецизира за која Армија станува збор, но очигледно е дека војниците и офицерите се од Армијата на Република Македонија.

Таа исто така не наведува дека вакцинацијата се врши со руската вакцина Спутник В од дозите што неодамна на Македонија и ги даде Србија.