Ми беше чест да говорам за крупните чекори што ги направи мојата земја во исполнувањето на критериумите за отворање на преговори со ЕУ и не смееме да бидеме скромни и малодушни кога сме во право, изјави вицепремиерката Радмила Шеќеринска.

– Мигови од денешниот исполнет ден во Европскиот центар за безбедносни студии во Гармиш-Партенкирхен, објави Шеќеринска на Фејсбук, а постот е илустриран со повеќе фотографии од нејзиниот вчерашен настап во Гармиш – Партенкирхен.

Браво за вицепремиерката, за нескромноста и за немалодушноста.