Ковачевски ниту еднаш не го нападна, ниту искритикува ДУИ, тие се сијамски близнаци, велат во партиското соопштение од ВМРО-ДПМНЕ.

Ковачевски не може да функционира без ДУИ, нив им ја должи кариерата и 2-те години власт.

Ковачевски му овозможи на ДУИ власт за се во државата, само за да може да краде.

Исто и сега Ковачевски не смее да зборува против ДУИ, ниту да искритикува нешто. Одмолче за пеењето и прославите на Ахмети по институции, за фудбалот на Груби во министерство, за тендерите и криминалите, затоа што е составен дел од тоа.

Се што е ДУИ тоа е и Ковачевски. Тој му ја даде Македонија на ДУИ и 100-тина нивни функционери.

Време е да ја вратиме државата на народот.

Промените се во твои раце. Македонија повторно твоја!, стои во соопштението на партијата.