Министерот за здравство Фатмир Меџити не сака да ги коментира наводите дека на Клиниката за онкологија доаѓале да се лекуваат пациенти од Косово.

Вели дека дури и да има такви информации, нема да ги сподели со јавноста, во интерес на истрагата.

Очекува истрагата за Клиниката за онкологија да заврши во најкраток можен рок и се надева дека пациентите само на тој начин ќе ја вратат довербата кон лекарите и кон здравствените институции.