Поранешниот градоначалник на Бужим и сегашен спикер на Унско-санскиот кантон, Аган Буниќ, веќе неколку дена е главна политичка тема во Бихаќ и пошироко.

Откако вработи околу 50 роднини и пријатели во новата влада, повеќето од  Бужим, а најмалку од Казин и Бихаќ, Буниќ беше исклучен од СББ.

Тој го обвини врвот на СББ дека е во коалиција со Лабуристите, а не со СДА и ДФ.

Сепак, познавачите на приликите во Унско-санскиот кантон тврдат дека врвот на СББ го исклучил Буниќ затоа што слушнал дека објавува порнографска содржина на страницата за возрасни „Порнохуб“.

И навистина, кога неговото име ќе го внесете на пребарувачот на оваа страница, се појавуваат фотографии од Буниќ, на кои тој позира гол. Исто така, може да се најде и видео под наслов „Претседателот на Собранието на УСК – Аган Буниќ во акција“, на кое се самозадоволува.

Веќе подолго време се зборуваше во политичките кругови дека Буниќ испраќа своите интимни фотографии на жени и девојчиња кои ги запознава.

Во БиХ коментираат дека Буниќ извршува важната јавна функција, за што граѓаните го плаќаат за да ги претставува во најдобро можно светло. Тој, како шеф на законодавната власт на кантонот и како шеф на институција што носи закони од големо значење за граѓаните, треба да биде човек со висок морален карактер.