Деновиве на Фејсбук беше објавена компилација на смешни незгоди при крштевања, а досега е видена над 23 милиони пати и собра преку 20.000 коментари.

Меѓу снимките, може да се види и таа на едно дете кое собира храброст да се нуре во базенот во кој го крстат.

„Успеав”, викна откако се нурна во водата.

Тука е и жената, која во паниката при нурнувањето го повлече и нејзиниот свештеник со себе во вода.