И не е само денеска, туку со денови. И не е само на оваа инстутуција, вели новинарката Катерина Нешкова, на својот ФБ профил, постирајќи две фотографии од знамето на РМ на зградата на Собранието од кои се гледа дека е спуштено на половина копје.

Се разбира, првата помисла е дека ова е во помен на покојната Македонија. Посебно откако Ахмети изјави дека менувањето на знамето и химната на државата Македонија која веќе не постои, освен во симболите, е прашање на време.