На Светското хокеарско првенство што се одржува во Словачка по три одиграни кола, со максимални број бодови се само три селекции: Германија, Швајцарија и Русија.

Резултати постигнати во текот на вчерашниот ден:
Италија – Летонија 0:3
Велика Британија – Данска 0:9
Германија – Франција 4:1
Швајцарија – Австрија 4:0.

Табела А група: Германија 9 бода, Финска 7, Канада 6, Данска 5, САД 5, Словачка 3, Франција 1, Велика Британија 0.

Табела Б група: Швајцарија 9 бода, Русија 9, Чешка 6, Летонија 6, Шведска 6, Австрија 0, Норвешка 0, Италија 0.

Денеска на програмата се натпреварите од 4.коло:
САД – Велика Британија
Швајцарија – Норвешка
Германија – Словачка
Русија – Италија.