Иван Штрба (39) од Нови Сад, кој бил на Света Гора, според грчките медиуми, исчезнал за време на аџилак.

Во соопштението на „Лајфлајн“, веб-страница која се занимава со исчезнати лица, се наведува дека тој престојувал сам на Света Гора.

„Имаше исчезнување на возрасно лице од областа Света Гора. Иван Штрба (39) исчезна од областа Света Гора на 13 мај 2024 година. Бараниот престојувал како посетител на Света Гора, од каде што заминал на 13.5.2024 година поради истекување на дозволата за престој. Оттогаш тој исчезна без трага.

„GRAMMI ZOIS беше информиран од Генералниот конзулат на Република Србија дека побарал активирање на SILVER ALERTA Social Alert на 21.5.2024 година во вечерните часови и по собирањето на потребните придружни документи, беше активиран SILVER ALERT Social Alert за да се мобилизираат сите да го пронајдат. Неговиот живот може да биде во опасност“, се вели во соопштението.