Премиерот Зоран Заев, во Република Македонија, одбегнува да каже кои се „луѓето“ во Грција кои играат и пеат македонски песни и ора, а Македонците таму продолжуваат да го негуваат македонското.

Снимката од видеото е од пред неколку дена снимена во Воденско во Егејска Македонија, а на неа се гледа и слуша какви песни пеат и какви игри играат Македонците во Грција.

Gepostet von Tasos Serafim am Samstag, 25. Mai 2019