Историјата е учителка на животот, гласи латинската мудрост.

Македонија за само неколку години испиша доволно страници „историја“ од која треба нешто да научиме и да извлечеме поука. За „нема правда, нема мир“, за „нежните шарени револуционери“ кои денес се на власт и откако „дојде правда, дојде мир“ на патриоти им судат за „тероризам“.

Еве неколку секвенци од тазе историјата на Македонија. Ако не за цел школски час, барем за неколку видео-минути. Па, според латинската сентенција може да се научи барем една лекција.

 

#БезКоментар Насилни протести #Шарена револуција

#БезКоментарНасилни протести#Шарена револуцијаcoloured revolution #soros #macedonia#stopsoros сорос македонија #стопсорос https://twitter.com/1VidiVidi/status/1076250191278338048

Gepostet von Види Види am Freitag, 21. Dezember 2018