Канцер мафијата хара низ Онкологија, народот страда, а Фатмир Меџити како министер за здравство се однесува како експерт, од кого не зависи ништо.

Меџити да не се прави наивен и чесен, да каже колку пари дал за ексклузивен италијански мебел за куќата која ја зема по багателна цена од Пуцко Петрол.

Наместо да си ја работи работата како министер тој очигледно раскомотен во скапиот мебел раскажува досетки.

Доколку Меџити сакаше тој можеше инстант да ги разреши сите опфатени во случајот Канцер мафија, но наместо тоа тој шири демагогија, се вели во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ.