Зоран Заев сака да ја избрише Република Mакедонија, нејзината историја, традиција и култура. Зоран Заев сака да го поништи македонскиот идентитет. Затоа ги крие од народот амандманите со кои планира да го менува Уставот, а очекува од граѓаните да излезат и самите да гласаат за да си се поништат.

Зоран Заев без срам ги лаже и манипулира граѓаните. Со упорното криење на амандманите едноставно Заев и СДСМ сакаат во заблуда да го донесат народот да не знаат за што гласаат.

Време е Заев да излезе и да одговори на народот, што ќе се случи со Уставот.

Во цела низа на членови во Договорот со Грција точно се прецизира бришењето на идентитетот – од тоа како ќе биде новото име, промена на Устав, документи, како треба да гласи второто име, како ќе се преименуваат институциите и како ќе гласи националноста и државјанството.

Заев треба да сфати дека станува збор за менување името на држава преку промена на највисокиот правен акт Уставот, а не се менува име на некоја од неговите фирми.

Република Македонија не е сопственост на Зоран и Вице Заеви.

Сите кои што не се согласуваат со срамните постапки на СДСМ и Заев кои ги прифаќаат само за да го покрие сопствениот криминал, Ги повикуваме да ни се придружат на протестен марш во недела со почеток во 13:00 часот пред црквата Св. Никола во Штип.

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ