Во Хрватска денеска се потврдени нови 343 нови случаи со корона вирус, а починаа 13 пациенти.

Вкупно се тестиран 6.879 во последните 24 часа.

Насороти тоа, кај нас во псоледните 24 часа се регистрирани 509 позитивни од 2 813 тестови или 18 отсто. Споредбата се ини сама се наметнува.